Billig tandvård

I Sverige så råder det i stort sett fri prissättning på tandvård. Om man inte har råkat ut för en arbetsskada eller måste få tandvården som en del av en behandling som ens sjukförsäkring täcker så kan det bli dyrt. Riktigt billig tandvård har den som inte har fyllt 24 år eftersom man får gratis tandvård fram till december månad det år som man fyller 23. Efter detta så måste man fundera på hur man ska klara av kostnaden för vården av tänderna. Man får inte glömma bort att preventiv vård är ett mycket lyckat recept för den som vill undvika stora kostnader för tänder som inte mår bra.

Abonnemangstandvård

Ett intressant system för billig tandvård är det som kan kallas för abonnemangstandvård. Det här är ett arrangemang som man bland annat kan få via Folktandvården. Det går ut på att man betalar en summa pengar varje månad till den tandläkarklinik som man tillhör. Det spelar ingen roll om man får en behandling eller inte. När man väl får behov av vård så är den kostnadsfri då den täcks av abonnemanget. Det här kan vara en bra lösning för den som ofta behöver gå till tandläkaren men knappast för den som vartannat år kommer till en rutinkontroll för att få veta att allt som vanligt ser bra ut.

Privat tandvård

Privat tandvård behöver inte bli dyrare än den man får från Folktandvården och det beror på att det idag finns klinker som jobbar på alternativa sätt. Genom att anställa utländska tandläkare som inte kräver lika hög lön som svenska så drar man in på avgifterna. Dessutom så kan man jobba med andra metoder och material som gör att vården blir billigare. Det finns flera privata tandkliniker som är billiga och bra, men man måste verkligen undersöka detta noga innan man väljer. Det kan ju vara en stor fördel att få vård av en tandläkare som talar ett annat språk, särskilt om detta språk är ett som man själv kan hemifrån.

Resa utomlands

En del väljer att spara pengar på tandvård genom att resa utomlands. Då man har fått en diagnos och vet vad som behöver göras så kan man åka österut för att få sin behandling. I länder som Estland så finns det tandvårdskliniker som riktar sig mot den svenska marknaden. Om man inte har något emot att resa och inte tycker att det känna obehagligt att få vård i ett annat land så kan detta bli en bra lösning. Man får dock inse att man tar en risk då man reser utomlands för att behandla sina tänder.

Preventiv tandvård

Den billigaste tandvården är den preventiva tandvården. Om du kan se till att sköta dina tänder på rätt sätt så slipper du ju obehagliga överraskningar. Den som går regelbundet till sin tandläkare kommer ju att upptäcka om tandlossning är på gång. Istället för att vänta tills det är försent att rädda tänderna så kan man vidta rätt åtgärder och slippa dyrbara behandlingar. Det är just därför som man ska gå till tandläkaren för undersökning även då det inte gör ont i tänder. På så vis så får man billig tandvård samt starka och vackra tänder.